Rossetti-Bunnik-nieuwsbode

Vincent Bijlo en The Rossettis

Vincent Bijlo en The Rossettis komen, 1e Paasdag 5 april, naar het Beauforthuis in Austerlitz, met een try-out van hun nieuwe optreden over de Brontë zusters.

Fotografie: Wim Alting Siberg

Op Eerste Paasdag 5 april staat het Beauforthuis aan de rand van de ruige heidevelden, in Haworth, Yorkshire, Engeland.

Het is 1860. Aan de tafel in de woonkamer zit dominee Patrick Brontë.
Brontë, gespeeld door Vincent Bijlo, denkt terug aan zijn 3 veel te vroeg overleden dochters, Anne, Charlotte en Emily. Hij mist ze, maar hij heeft hun erfenis die van onschatbare waarde is.
Hij laat ze wederopstaan, op deze Eerste Paasdag.

Hun poezie wordt verklankt door The Rossettis, de band rond zangeres Mariska Reijmerink. In prachtige, krachtige arrangementen zingt zij negentiendeeeuwse Engelse poëzie. Ze wordt daarbij begeleid door pianist Jan-Peter Bast, violiste Sophie de Rijk en drummer Arthur Brenkman.

Op Woeste Hoogte ademt op eenentwintigste-eeuwse wijze de negentiende eeuw. De gedichten gaan over gevoelens die wij in onze tijd nog steeds kennen: verdriet, blijdschap, angst, wraak en het verlangen om tot bloei te komen.

De pers over de voorstelling: “Poëzie, muziek en vertelkunst smelten in Op Woeste Hoogte schitterend samen.”

Dit concert is een eerste try-out van een tournee die Vincent en The Rossettis volgend voorjaar maken. In 2016 is het 200 jaar geleden dat Charlotte, de beroemdste van de drie schrijfsters, werd geboren, en als echte Brontë-fans wilden Vincent en Mariska graag een voorstelling over deze bijzondere familie maken.

Het concert begint om 17.30 uur, adres: Woudenbergseweg 70 in Austerlitz, kaarten: www.beauforthuis.nl.

AGENDA
19 maart 2016 – Parkschouwburg Hoorn
08 april 2016 – Theater Emmeloord